Reglement hardlooptrainingen AV ’56

Er is door werkgroep anderhalvemeteratletiek een protocol opgesteld om deel te kunnen nemen aan de baantrainingen. Dit zijn de regels die gelden voor de deelnemers aan de trainingen. Deze regels zijn per 1 juli versoepeld maar nog steeds gelden een aantal maatregelen:

** wie ziek of besmet is, blijft thuis; idem als er familieleden ziek zijn

** niezen en hoesten doe je in je elleboog

** besteed veel aandacht aan handen wassen; vooral na aanraking deurknoppen!

** vooraf aanmelden voor een training is verplicht

** trainers mogen ‘ongehoorzamen’ aanspreken en eventueel wegsturen

Vanaf 1 juli zijn dit de versoepelde maatregelen bij de baantrainingen

• De gebouwen gaan weer open. Dat betekent dat er weer gebruik gemaakt mag worden van de kleedkamers en het krachthonk.
  • Er mag gebruik worden gemaakt van douches zolang de 1,5 meter regelt wordt gerespecteerd.
  • Bij gebruik van de gebouwen geldt te allen tijde de 1,5 meter regel.
  • De kleedkamers zijn bedoeld voor dat doel en niet als hangplek. Blijf dus zo kort mogelijk binnen.
  • Het krachthonk kan gebruikt worden wanneer atleten onder begeleiding staan van een trainer. Individueel gebruik is niet toegestaan.
  • De kantine wordt geopend zodra deze is ingericht volgens het protocol voor de horeca. Tot die tijd blijft de kantine nog even gesloten en kunnen ouders (nog) geen gebruik maken van de kantine om te wachten op hun kinderen. Wanneer dit weer wel kan worden later gecommuniceerd.
  • Ouders mogen weer kijken langs de baan, zolang ze de 1,5 meter regel maar in acht nemen.

Uitzondering op de 1,5m regels voor sporters

• Hoewel voor sporters uitzondering is gemaakt op de 1,5m regel voor volwassenen is het dringende advies om waar mogelijk deze wel aan te houden tussen atleten onderling. Hetzelfde geldt voor de afstand tussen trainer en atleten.
  • De hygiënemaatregelen blijven voor iedereen onverminderd van kracht: handen wassen, niezen/hoesten in de elleboog en thuis blijven bij verkoudheidsklachten en/of koorts. Graag ook hier de atleten op blijven attenderen.

Groepsgroottes en trainingslocaties

• Alle groepen mogen weer gebruik maken van de baan op het oorspronkelijke trainingstijdstip en op de oorspronkelijk locatie.
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte.
  • Aanmelden voor de training blijft verplicht, zodat we indien nodig een contactonderzoek kunnen doen. De aanwezigheidsregistratie wordt offline bijgehouden en na afloop van de training van de website verwijderd.

Het bestuur hoopt van harte, dat iedereen bereid is, zich aan de opgelegde maatregelen te houden. Veiligheid en gezondheid voor iedereen heeft topprioriteit!